català castellano
Can Martri
INICI HISTÒRIA ELS NOSTRES PRODUCTES SERVEIS CONTACTAR
 
Els nostres orígens
Ja va demostrar la seva fortalesa la Maria quan, a principis de segle, va vèncer la tuberculosi que es va endur els seus germans. Després de fer fallida l’empresa de lones, decideix acompanyar els seus pares a Sant Cebrià.

No essent ben vist que una dona regentés una fàbrica, va decidir fer-se càrrec de la botiga de comestibles. Sí senyor, els Mataró tornarien a caminar amb el cap ben alt.

Ja quan el primer Mataró, Pere Màrtir, va arribar a Sant Cebrià per a muntar telers, el seu nom havia derivat al de “Martri”. La Maria, ben lluny de refusar aquell malnom, ràpidament el convertí en la bandera del seu negoci.

A partir de 1922, mort el pare, la Maria agafa les regnes del negoci per a dedicar-s’hi en cos i ànima. No cal dir, doncs, que els seus objectius s’anaven complint amb escreix. Ja abans de la Guerra Civil, Can Martri era una de les botigues més assortides i concorregudes del Maresme.

El temps passava, però, i s’havia d’anar pensant en la successió. Mort el fill i sense poder comptar amb el nét, la Maria va haver de dirigir la mirada cap a Canyamars, on la seva fillola s’havia casat.
La Maria Gel s’adaptà amb docilitat al taulell de la seva tia. Així doncs, tia i nebots es llançaren decididament a fer patrimoni, i la botiga anà creixent.

El matrimoni Montasell desenvolupà el seu paper a plena satisfacció de la tia Maria. Li donaren tres nebots, que per ella foren néts, i un ambient familiar que feia temps que no es gaudia a Can Martri. A partir de 1969, després de la mort de la Maria, en Joan Montasell i Gel es va fer càrrec de la botiga, portant-la a una progressiva expansió. En Joan, seguint sempre la línia marcada per la tia, mai ha deixat decaure la bandera dels Martri.

Ara, ja solament ens queda esperar una bona continuïtat a aquesta història.
 
Contactar | Inici | Política de privacitat | Disseny Web | © Can Martri 2009